Not Found Any Amenities
Not Found Any Amenities
Gorski Kotar

Gorski Kotar raznolika je turistička destinacija. Središte regije je grad Delnice, a od poznatijih mjesta izdvajaju se još i gradovi Čabar i Vrbovsko te općine Mrkopalj, Fužine, Lokve, Ravna Gora, Skrad i Brod na Kupi. Kvalitetnih sadržaja u Gorskom Kotaru ne nedostaje jer se radi o destinaciji koja obiluje raznim prirodnim, biljnim i životinjskim bogatstvima. Nacionalni park Risnjak je središte prirodnog proučavanja. Posjetitelji ga opisuju kao šumsko kraljevstvo. Osim predivnog Risnjaka nedaleko se nalazi njegov bliski srodnik, vrh Snježnik (1506m) udaljen svega 3 km od Risnjaka. Snježnik je kamenit, okružen cvjetnim planinskim livadama. Svi ljubitelji visina i lijepih pogleda uživati će na ova dva vrha koja na trenutak zaustavljaju dah.

Posebnost Gorskog kotara je to da za svakog posjetitelja i ljubitelja prirode postoji određeni dio u kojeg se zaljubi te se uvijek iznova poželi vratiti. To vrijedi i za ljubitelje slapova i voda, Zeleni Vir i Vražji prolaz nalaze se kod Skrada. Vražji prolaz jedan je od najljepših kanjona u Gorskom kotaru, dužine oko 800 metara, a posljedica je djelovanja vode koja je tisućama godina izjedala kamen i napravila sebi neobičan put. Zeleni Vir je druga prirodna zanimljivost značajnog krajobraza. Zadivljujuća 70 metara visoka stijena koja se osovila između dva šumovita obronka, a s vrha stijene obrušavaju se dva potočića.

Na svoj popis u organizaciji putovanja obavezno stavite i kanjon Kamačnik gdje se rječica Kamačnik ulijeva u rijeku Dobru. Inače se Kamačnik ubraja u 5 najdubljih izvora u Hrvatskoj. Gorski kotar, udaljen svega 30 kilometara od mora, idealan je za bijeg od vrućih ljeta te odmor u hladu i mogućnost kupanja u jezerima koji nude bavljenje sportom poput jedrenja, surfanja, vožnje čamcima, kanuom, kajacima te ribolovom. Kako bi upotpunili svoj odmor u Gorskom kotaru i kako biste se nagradili nakon aktivnog boravka u čarobnoj prirodi morate okusiti poznata jela poput sira škripavca, kobasice od divljači, meduna i likera od bobičastog voća. Možete kupiti i suvenir kao podsjetnik na autentično i nezaboravno iskustvo Gorskog kotara!