Not Found Any Amenities
Not Found Any Amenities

Veliki broj dionika koji su dio projekta IQM Destination projekta nije oglašeno, nije preuzelo svoju lokaciju ili nisu upoznati i zadovoljni s rezultatima i benefitima koje Google Maps pruža. Google Maps je važan u promociji objekta i same destinacije. Postoji dvije vrste pretraživanja, jedna je lokalna pretraga, kada pretražujemo objekte poput smještaja, restorana, kafića, suvenirnice  i drugih objekta neposredno na lokaciji u kojoj se nalazimo. Druga vrsta pretrage je s druge lokacije, kada s jedne, pretražujemo neku drugu destinaciju.

Kad se na Google Maps-u prikažu rezultati pretraživanja, piše koliko su objekti udaljeni, njihovo radno vrijeme, navedene su usluge koje obavljaju, broj telefona i recenzije gostiju.

Google Maps je važan za promociju prvenstveno zato što posjetitelj prije posjete destinaciji, prvo pretraži objekt na Google tražilici.

Kada se prikažu rezultati, sa strane se otvori karta odnosno Google Maps s trenutnom lokacijom gdje se  nalazi, objekt kojeg traži i njemu drugi slični objekti.

Da bi se oglasili na Google Maps-u, veliki dio moramo uložiti u pripremu. Ukoliko se oglašavamo i na drugim mjestima na webu moramo paziti da je ime objekta isto, kako bi nas ljudi bolje našli među rezultatima i kako bi točno znali o kome se radi. Uz ime vrlo je važno pripremiti informacije koje ćemo prezentirati našim posjetiteljima, kvalitetne fotografije i opisi koji će pobliže opisati naš objekt.

Prvi korak je provjeravanje jesmo li prisutni na Google Mapsu, ukoliko jesmo, moramo vidjeti je li objekt vodi netko drugi, jer je moguće da posjetitelj upiše neke od podataka o nama koji ne moraju biti točni. Kada kliknemo na objekt, ispod piše Polaganje prava na tvrtku, ako se radi o našem objektu, možemo kliknuti dalje, odnosno na upravljanje ovom tvrtkom na Googlu. Na taj način možemo preuzeti profil i objaviti sve relevantne informacije i fotografije o našem objektu. Kada preuzmemo profil, možemo odgovarati na recenzije našeg objekta. To je jedna od prednosti, jer postoji obostrana komunikacija i uvijek možete odgovoriti na komentar, zahvaliti se na lijepoj recenziji ili objasniti svoju stranu priče ukoliko je došlo do nesporazuma.

Kako se konkretno pripremiti za Google Maps:

  1. Pripremiti ime objekta, pripremiti jedinstven naziv vašeg smještaja – važno je da je ime objekta isto na svim platformama na kojima se oglašavate.
  2. Pripremiti informacije koje ćete prezentirati svim posjetiteljima i potencijalnim kupcima.
  3. Provjeriti jeste li već prisutni na Google Mapsu, to možemo provjeriti kada napišemo ime svog objekta na Google Mapsu i vidimo hoće li se prikazati.
  4. Kada se prikaže Provjeriti upravlja li netko drugi našim objektom.
  5. Kako bi preuzeli vođenje profila, kliknemo na – Polaganje prava na profil (eng. Claim this business).
  6. Google će tražiti jeste li vi zaista vlasnik tog objekta će vam kroz 14 dana na adresu objekta poslati dopisnicu, kojom ćete verificirati svoj profil.

Google Maps je važan u promociji objekta, stoga provjerite nalazi li se na mapi, preuzmite vođenje profila, objavite sve točne informacije i fotografije po Vašoj želji i omogućite gostu da u par klikova dobije sve potrebne informacije, i odluči se da ste baš Vi sljedeća lokacija koju će posjetiti!

Related Posts

IQM Destination VUKOVAR projekt ulazi u četvrtu godinu suradnje, te u cilju odgovornog partnerstva ...
Morena
October 10, 2023
Prvi dio godine gosti u Novalji izuzetno zadovoljni kvalitetom Svaki segment turizma potrebno je ...
Morena
June 2, 2023
Što se sve mora napraviti kako bi događanja u turizmu koja su inspirirana kulturom i tradicijom bila ...
Oliver Gadza
November 16, 2021