Not Found Any Amenities
Not Found Any Amenities

Mirisi i okusi djetinjstva

Kada bismo mogli vratiti vrijeme unazad, ne tako davno, vidjeli bismo naše pretke kako vrijedno rade na zemlji. Drago nam je da i danas IQM Destination dionici održavaju maslinike,  vinograde, uzgajaju se životinje. Sve namirnice dolaze iz vrtova pripremljeni na tradicionalan način, svježe, s prirodnim mirisima i bojama. Životinje pasu travu, piju čistu, izvorsku vodu .

Kupujući domaće proizvode, brinemo o zdravlju svoje obitelji i vodimo brigu o održivom razvoju.

Projekt IQM Destination (eng. Integrated Quality Management) koji označava sustav integriranog upravljanja kvalitetom destinacije, okuplja dionike u destinaciji koji zadovoljavaju standarde implementacije min. 25% ponude lokalnih proizvoda, imaju ocjenu kvalitete iznad 80/100. Turisti danas putuju zbog različitih razloga i motiva. Tako primjerice hrana donedavno nije igrala važnu ulogu u turizmu, ali danas je gastronomija vrlo često  razlog dolaska gosta u destinaciju. Cilj projekta IQM Destination je da okupi takve dionike u destinaciji i kreira iskustvo i doživljaj koji ćete dugo pamtiti.

Ukoliko se odlučite na putovanje u Liku, destinaciju koja je također među destinacijama IQM Destination projekta, budite sigurni da će proizvodi koje ćete konzumirati biti kao kada su Vam pripremali Vaši preci.

Kako bi proizvodi iz obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava bili zaista domaći i autohtoni, u projektu IQM Destination propisani su standardi, primjerice u ugostiteljskoj ponudi potrebno je implementirati najmanje 25% lokalnih proizvoda, u ponudi je potrebno imati izbor vegetarijanskih jela, jela bez glutena te jela bez laktoze, kao i izbor dvije vrste kruha. Dizajn interijera, glazba, prirodni mirisi eteričnih ulja podneblja te visoka kvaliteta usluge, minimalno 80/100.

Posjetite obitelji koje se bave proizvodnjom vrhunskih sireva i mliječnih proizvoda.  Proizvodnja se temelji na dugogodišnjem iskustvu, tradicionalnim recepturama i kvalitetnoj domaćoj sirovini. Odaberete li Krasnarski sir, sir Runolist, Škripavac, Velebitski sir, svježi kravlji sir, kravlju ili ovčju skutu ili Tartufo – sir Runolist s tartufima, sigurno nećete pogriješiti!

Svratite do proizvođača koji se bavi uzgojem povrća. Kod njih možete kupiti krumpir, ciklu, mahune, luk, blitvu, salatu, rajčice i drugo povrće. Proizvod s Lika Quality oznakom je rog paprika.

Tradicionalno se u Lici već više od sto godina uzgaja voće i proizvodi rakije. Strast, ljubav, znanje, iskustvo svojih predaka, pretočeno je u svaku bocu rakije koju možete kupiti u njihovoj kušaonici Stilanova Lika. Ponudu čine tradicijski pakirane i njegovane rakije poput šljivovice, dunjovača, medovača, rogačica, višnjevac i borovica. Kažu da je posebna, odlična, svjetski nagrađivana, jer se njihova rakija radi od voća!

Ne zaboravite ponijeti ‘Brigitin cvjetni med’ s oznakom Lika Quality. Osim prodaje meda i ostalih pčelinjih proizvoda, omogućili su i medene inhalacije, udisanje zraka direktno iz košnica.

Za najfinije čajeve i gljive, vrijedne ruke ličkih obitelji bave se branjem i sakupljanjem plodova plodova koje potom prerađuju. Za svoje proizvode: čaj od divljeg voća, suhi vrganji, suhe gljive mix, originalno drveno posuđe plitko i duboko, imaju oznaku Lika Quality.

Vjerujemo da smo vam potakuli maštu, zatvorite oči i zamislite da krećete put Like, gdje vas očekuje još puno, puno više najfinijih okusa, mirisa i doživljaja!

Related Posts

Što se sve mora napraviti kako bi događanja u turizmu koja su inspirirana kulturom i tradicijom bila ...
Oliver Gadza
November 16, 2021
Veliki broj dionika koji su dio projekta IQM Destination projekta nije oglašeno, nije preuzelo svoju ...
Oliver Gadza
November 4, 2021
Mirisi i okusi djetinjstva Kada bismo mogli vratiti vrijeme unazad, ne tako davno, vidjeli bismo ...
Oliver Gadza
November 4, 2021