Not Found Any Amenities
Not Found Any Amenities

IQM Destination VUKOVAR projekt ulazi u četvrtu godinu suradnje, te u cilju odgovornog partnerstva provodi se ispitivanje zadovoljstva dionika projekta samom provedbom i koristi koju dionici projekta imaju od implementacije integralnog upravljanja kvalitetom u Vukovaru.

Dvorac Eltz, Vukovar

„Izvrsne povratne informacije dionika u projektu IQM Destination Vukovar potvrđuju opravdanost provedbe ovog projekta te nam daju smjer u kojem se trebamo dalje razvijati i u kojem segmentu turizma u Vukovaru postoji najveći prostor za napredak. U tom smislu, nastavljamo upravljati kvalitetom u destinaciji, očekujemo i dalje suradnju dionika, korištenje alata koje im ovaj projekt nudi, umrežavanje i međusobnu promociju kako bismo zadržali visoku razinu kvalitete turističkih proizvoda i usluga u destinaciji.“ Izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, Marina Sekulić.

U sklopu anketiranja i ispitivanja zadovoljstva, čak 90% dionika projekta IQM Destination Vukovar cijeni mišljenje svojih gostiju, a primanje izvještaja kvalitete i online reputacije pripomoglo im je u poslovanju.

Da marketing analiza i savjeti  preporučeni od strane IQM projekta sadrže korisne  savjete i informacije za njihov objekt i poslovanje, smatra čak 90% dionika IQM Destination Vukovar. Redovito objavljivanje sadržaja na društvenim mrežama koristeći aktualne oznake (hashtag), snažnija promocija lokalnih proizvođača, primanje izvještaja o recenzijama, kvaliteti usluge i proizvoda, marketinški su savjeti koje su najviše primijenili na svoje poslovanje.

Partneri u destinaciji i dionici zadovoljni su djelovanjem i ciljevima ovog projekta što svjedoči i ocjena od 4,10/5 ukupnog zadovoljstva s IQM Destination Vukovar. Također smatraju da je projekt veoma koristan za ukupni turizam grada obzirom na ocjenu 4,60/5. Kvalitetu komunikacije s projektnim timom dionici projekta ocijenili su s 4,3/5, a ljubaznost djelatnika IQM Destination zaslužila je ocjenu 4,50/5.

U segment IQM Pass, platforme za umrežavanje destinacijske ponude i promocije, uključeno je 70% dionika.

Inače vrlo aktivnim dionicima ovog projekta na području Vukovara, najkvalitetnije i najkorisnije edukacije organizirane od strane IQM Destination bile su; „Mali hoteli i trendovi u hotelijerstvu“, zatim „Google Maps – kako iskoristiti sve mogućnosti za promociju?“, kao i „Brendiranje destinacije, izazovi i primjeri dobre prakse“ te „Predstavljamo mogućnost korištenja online rezervacijskog sustava“.

Podsjećamo, Turistička zajednica Grada Vukovara zajedno s partnerima u destinaciji sudjeluje u projektu „IQM- integralno upravljanje kvalitetom“ temeljenom na održivom razvoju i umrežavanju lokalnih dionika u turizmu. Upravo u sklopu projekta vrše se mjerenja turističkih subjekata određenih kategorija s područja grada. Ta mjerenja u konačnici omogućavaju usporedbu s lokalnim, ali i svjetskim konkurentima, što je ujedno i najbolji način za unaprjeđenje kvalitete poslovanja i usluga.

Related Posts

IQM Destination VUKOVAR projekt ulazi u četvrtu godinu suradnje, te u cilju odgovornog partnerstva ...
Morena
October 10, 2023
Prvi dio godine gosti u Novalji izuzetno zadovoljni kvalitetom Svaki segment turizma potrebno je ...
Morena
June 2, 2023
Što se sve mora napraviti kako bi događanja u turizmu koja su inspirirana kulturom i tradicijom bila ...
Oliver Gadza
November 16, 2021