Not Found Any Amenities
Not Found Any Amenities

Prvi dio godine gosti u Novalji izuzetno zadovoljni kvalitetom

Svaki segment turizma potrebno je kontinuirano mjeriti i pratiti, te reagirati na oscilacije u kvaliteti

Jednoj od poznatijih otočnih destinacija na Pagu – Novalji, temeljem petstotinjak recenzija gostiju u prvih pet mjeseci 2023. godine dodijeljena je ukupna ocjena kvalitete; 88,33/100, u sklopu projekta „IQM Destination“!

TZ Novalja sudjeluje u projektu „Integralno upravljanje kvalitetom“ pod nazivom „IQM Destination Novalja“ u koji su uključeni mnogobrojni dionici na području destinacije, a u sklopu kojeg se periodično izvještava o kvaliteti usluge i zadovoljstvu gostiju turizmom u Novalji.

U ovom rado posjećenom turističkom mjestu otoka Paga, hoteli bilježe performanse kvalitete 90,25/100! Najbolje su ocijenjeni usluga, čistoća, gostoljubivost te kvaliteta doručka. Navedeni segmenti omogućavaju preciziranje ukupne ocjene jednog objekta, u ovom slučaju hotela.

Atrakcije bilježe ukupnu ocjenu 86/100, a najbolje i najkvalitetnije ocijenjene atrakcije su Life On Mars Trail te Vrtovi Lunjanskih maslinika. Također, temeljem četristotinjak recenzija svojih gostiju ugostiteljski objekti zabilježili su performanse 95/100.

Trail staza Life on Mars

Inače, performansa je ukupna percepcija gostiju temeljem recenzija koje zapravo ističu određene segmente same ocjene, a koja na posljetku daje ukupan dojam.

Odgovaranje na recenzije svakom gostu, kako na pozitivne tako i na one negativne i neutralne, uvijek se potiče te je nužno za uspostavljanje komunikacije i povećavanje vidljivosti među svim trenutnim, ali i budućim posjetiteljima.

U cjelokupnoj destinaciji provodi se analiza mišljenja gostiju o turizmu te se zahvaljujući dobivenim rezultatima mogu uspoređivati hotelijerstva s drugim vrstama smještajnih jedinica kao što su kampovi, privatni smještaj, ugostiteljski objekti i drugi, ali se mogu uspoređivati i IQM destinacije u cijelosti. Na taj način kontinuirano se prati sam trend zadovoljstva gostiju, a još je važnije da se može pravovremeno reagirati na potencijalne propuste, smatra direktorica Turističke zajednice grada Novalje,  Marina Šćiran Rizner.

Dobiveni rezultati izvrstan su element kojim se potiče izvrsnost, a potencijalni kvalitativni propusti se mogu pravovremeno rješavati. Upravo se na taj način može kvalitetno upravljati turističkom destinacijom.

Podsjećamo, IQM Destination projekt povezuje sve subjekte u destinaciji koji gostima pružaju najbolju uslugu, preporučaju se najkvalitetniji sadržaji i partneri koji jamče kvalitetu. Ovime se podiže ukupna razina zadovoljstva gosta u destinaciji. Svi sudionici projekta, da bi bili u skladu s kvalitativnim razvojem destinacije, ispunili očekivanja partnera i gostiju te se povezali – umrežili sa IQM Destination partnerima turističke ponude u destinaciji, moraju ispuniti standarde određene za svaku pojedinu grupu subjekata (hoteli, restorani, privatni smještaj, turističke agencije, kampovi, prodavaonice, suvenirnice i wellness sadržaji).

Photo: Agencija Posada

Related Posts

IQM Destination VUKOVAR projekt ulazi u četvrtu godinu suradnje, te u cilju odgovornog partnerstva ...
Morena
October 10, 2023
Prvi dio godine gosti u Novalji izuzetno zadovoljni kvalitetom Svaki segment turizma potrebno je ...
Morena
June 2, 2023
Što se sve mora napraviti kako bi događanja u turizmu koja su inspirirana kulturom i tradicijom bila ...
Oliver Gadza
November 16, 2021