Not Found Any Amenities
Not Found Any Amenities
Cres & Lošinj Archipelago

Blaga klima, bogata bioraznolikost, više od 1018 biljnih vrsta (239 ljekovitog bilja), more visoke kakvoće, zrak prve kvalitete te više od 200 sunčanih dana godišnje prednosti su zahvaljujući kojima je Lošinj danas poznato aromaterapeutsko središte i ekološki osviještena, ali moderna destinacija vitalnosti i zdravlja. Međutim, ne krase Lošinj samo sunce, more i predivan okoliš…pravom doživljaju ove destinacije doprinose i brojna događanja i turistička ponuda!

Za vrsne kupače i one koji to žele postati uređene su brojne lošinjske plaže, a mislili smo i na ljubimce te smo uredili i za njih plaže i lokacije. Zahvaljujući bogatoj bioraznolikosti ljekovitih biljaka i esencijalnih ulja, arhipelag je aromaterapeutsko središte. Uz bogatu floru, otok vitalnosti može se pohvaliti i rezervatom dobrih dupina koji broji više od 200 jedinki, a neke od njih susretne se na Dolphing watching tour-u. 280 km mirisnih šetnica i pješačkih staza te brojne plaže i skrivene uvale idealne su za sportske i adrenalinske aktivnosti, a zanimljivo je istražiti te otkriti i manja bioraznolika mjesta te okolne otoke, bisere lošinjskog arhipelaga. Bogata kulturna baština koja datira još od antike, osim u arhitekturi traga je ostavila u običajima, pričama i legendama. Ne smije se propustiti posjetiti jedinstveni muzej na Mediteranu- Muzej Apoksiomena, koji skriva jedan od najvažnijih podvodnih arheoloških nalaza – antičkog brončanog kipa atleta Apoksiomena. Dio pomorske tradicije Lošinja prikazuje i interpretacijski plovidbeni centar pomorske baštine otoka Lošinja lošinjski loger „Nerezinac“ – Muzej na otvorenom! Aromaterapija na otvorenom, osim šetnjom otokom vitalnosti, može se doživjeti i u Miomirisnom otočkom vrtu, a naučiti više o dupinima i njihovom životu, kao i usvojiti ih, može se u Plavom svijetu- Institutu za istraživanje i zaštitu mora. Vrhunski završetak obilaska ovog kvarnerskog bisera sigurno je na Tematskom vidikovcu Providenca gdje se može doživjeti jedan od najljepših zalazaka sunca na Mediteranu. Zahvaljujući prirodnim bogatstvima, brojnim investicijama, kulturnim atrakcijama, događanjima, ali i
odgovornosti te kreativnosti stanovnika i iznajmljivača koji svakodnevnom suradnjom pomažu podizanju kvalitete ponude i zajedničke vizije arhipelaga, Lošinj svakodnevno poboljšava poziciju na svjetskom turističkom tržištu što dokazuju i konstantne nagrade i priznanja.

PRIKAZ ČLANICA