Not Found Any Amenities
Not Found Any Amenities
Lika Destination

Lika Destination obuhvaća kontinentalne i priobalne dijelove triju županija: Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske. Cilj osnivanja Klastera Lika Destination je brendiranje tog područja kao destinacije zaštićenih područja i gastro-destinacije. Specifičnost ovog područja je u jedinstvenom spoju planine i mora gdje u svega 30 minuta vožnje imate priliku izmijeniti čak tri klime kao malo gdje u svijetu i doživjeti taj jedinstveni fenomen kontrasta.

Gotovo 60% površine nalazi se u ekološkoj mreži NATURA 2000 što govori o ekološkoj očuvanosti destinacije. Lika nudi široku lepezu prirodnih ljepota, čak tri od 8 hrvatskih nacionalnih parkova nalazi se u destinaciji. Osim najpoznatijeg nacionalnog parka u Europi, NP Plitvičkih jezera, tu su i NP Paklenica i NP Sjeverni Velebit, PP Velebit, ali i niz drugih prirodnih fenomena.

Nadalje, Lika je oduvijek poznata po zdravoj ukusnoj hrani, a Klaster Lika Destination brendira destinaciju i kao gastro-destinaciju putem brenda lokalno proizvedene hrane, pića i suvenira okupljenih pod brendom Lika Quality. Iz područja kulturne baštine, najznačajnije je rodno mjesto Nikole Tesle, Smiljan.

Članovi Klastera, kao i dionici IQM destination Lika projekta su turističke agencije, turističke zajednice, ustanove zaštićenih prirodnih područja i svi djelatnici u turizmu kojima je cilj turistička promocija Lika destinacije.

PRIKAZ ČLANICA

Članovi Klastera su turističke agencije, turističke zajednice, ustanove zaštićenih prirodnih područja i svi djelatnici u turizmu kojima je cilj turistička promocija Lika destinacije.